מוצרים
בישול טיפול בחום במוצרי בשר בתנור ועוף בתנור - למניעת מחלות מעיים
מתוך אתר משרד הבריאות
קמפילובקטר הינו חיידק שבודדו אותו בסוף המאה ה- 19 אך הוכח שהוא פתוגני לבני אדם רק בשנת 1977. אפשר למצוא את החיידק באופן טבעי במערכת העיכול של יונקים ובעיקר בבעלי כנף כיוון שטמפרטורת הגוף שלהם מתאימה מאד להתרבות החיידקים מסוג הקמפילובקטר.
החיידק מתרבה אופטימאלית בטמפרטורות גבוהות (C ^(o) 42-45) אבל אפשר למצוא אותו גם בתנאים של צינון. הוא רגיש לתנאים של הקפאה בטמפרטורה של C ^(o)18 - וכמו כן גם טמפרטורה מעל C ^(o)48 משמידה אותו. ה- pH האופטימאלי הוא 6.5-7.5 כשב- pH 4.9 החיידק לא מתרבה. הוא מאד רגיש למלח - ריכוז של %2 משמיד אותו. החיידק יכול להתרבות בחוסר חמצן (וואקום).
החיידק יכול לגרום לבני אדם כאבי בטן עזים בין יום לשבוע ימים מתחילת המחלה, שלשולים ל- 1-3 ימים ולפעמים צואה דמית.
הסימנים הקליניים דומים ליתר דלקות מעיים הנגרמות ע"י חיידקים פתוגניים, אבל במקרה זה תקופת הדגירה עורכת בין 1-11 יום כשבאופן רגיל היא 2-5 ימים.
החיידק יכול לעבור לבן-אדם דרך אכילת עופות או בשר שלא בושל היטב או דרך מזון אחר כזיהום משנה. הרמה האינפקטיבית של החיידק יחסית נמוכה בין 5-500 חיידקים.
בישראל כמו גם באירופה קיימים מקרים רבים של המחלה בבני אדם. בתקופה האחרונה נמצאה תחלואה גבוהה יותר של קמפילובקטר בדומה בסלמונלה.

http://www.health.gov.il/Subjects/FoodAndNutrition/food/BacteriaAndFoodPoisoning/Pages/default.aspx
טי.אמ.איי. ברק בע"מ   מיכשור מדידה טכנולוגי   הראב"ע 10 רמת גן   ת.ד. 7631   מיקוד 52176   טלפון: 6782298 03   Barak@tmi-barak.co.il