מה חדש
שימור שיחזור בקרה מוזיאון מצדה   
מוזאונים בישראל רכשו אוגרי נתונים של פורטק - מוצר כחול לבן- לבקרת לחות וטמפרטורה של מוצגים יקרי ערך לאומה
אחד האתרים שעבורו נרכשו אוגרי נתונים ללחות וטמפרטורה הוא מוזיאון ע"ש יגאל ידין במצדה.
התמונה והקישור לקוחים מאתר האינטרנט של מוזיאון מצדה שהוא פארק לאומי מהגנים הלאומיים של ישראל

ימי עיון בנושא פעילות מים /לחות יחסית/בניית איזותרמות  
בתאריכים 10-14 דצמבר ישהו בישראל שני נציגים של חברת DECAGON DEVICES www.aqualab.com
אנו עורכים מפגש ב 10 לדצמבר בטכניון במחלקה לביוטכנולוגיה והנדסת מזון בשעה 14.00.
אנו עורכים מפגש ב 11 לדצמבר באורט בראודה במחלקה לביוטכנולוגיה בשעה 10.00.
אנו עורכים מפגש ב 13 לדצמבר באוניברסיטת ירושלים הפקולטה למזון ברחובות בשעה 17.00.
לפונים אלינו דרך האתר נשלח הזמנות.

אריזה באוירה מבוקרת - סקירה בעברית  
אריזה של מזון באווירה מבוקרת היא שיטה ידועה ומוכחת לשימור מזון.
שימוש בחנקן ובפחמן דו חמצני לאריזה של קפה וגבינה, נעשה כבר עשרות שנים.

חידושים בבדיקת אטימות אריזות  

בתהליך אריזה לא תקין ייוצרו אריזות פתוחות.
פחת במוצרים בגלל אריזות לא אטומות , עולה ממון רב.
מטרת הבדיקה לאטימות האריזה, לודא כי אריזות המגיעות ללקוח הסופי יהיו סגורות ואטומות.
אטימות האריזה חשובה כמדד לאסטטיות, מדד לשלמות המוצר, מדד לאורך חיי המדף של המוצר, מדד לאיכות כוללת של היצרן.

הוראות דקגון לשימוש במדד פעילות מים   
Decagon has produced some short videos that can be found on YouTube:
The AquaLab Channel - http://www.youtube.com/user/TheAquaLab WIth Compliments,
Barak Zeichner TMI Barak Ltd. Haraba 10 Ramat Gan 52285 mail:barak@tmi-barak.co.il Tel:+97236782298 mobile:+972528372597 skype:BarakZeichner For more information on our activities visit: www.tmi-barak.co.il

מצגת אוגר נתונים TMI Barak  

מאפה מדע וטכנולוגיה   
השפעה של תחליפי שומן וסוכרים על פעילות מים ידועה כגורם משמעותי בקיצור חיי מדף של מוצרי מאפה. תקציר על נושא זה מתוך ספר
Bakery Products: Science and Technology Published Online: 30 Nov 2007 Editor(s): Y. H. Hui Print ISBN: 9780813801872 Online ISBN: 9780470277553 Copyright © 2006 by Blackwell Publishing

חוברת הדרכה להגדרות בקרת איכות אריזה באוירה מבוקרת   
החוברת באדיבות חברת וויטגז.חברת וויטגז מספקת גז אנלייזרים, בודקי אטימות אריזה (LEAK DETECTORS), מערבלי גזים וציוד בטיחות.

מדידת תכולת רטיבות תוך שימוש ב-פעילות מים  

סיכונים בטיחותיים של מהנדס מזון טכנולוג מזון  
המוסד לבטיחות וגהות שרות לעובד, פרסם דף גליון מידע על סיכונים תעסוקתיים של מהנדס מזון טכנולוג מזון.

פעילות מים  
מצגת בנושא פעילות מים שהוצגה על ידינו ביום עיון במילודע בשנת 2004 . נשמח לקבל במייל הערות והארות.

בדיקות צבע   
קישור למאמר מתוך עיתון Spectroscopy Europe העוסק בטכניקה לקביעת איכות של משקה ליקר דובדבנים באמצעות מדידת צבע.

שינויי צבע באיחסון שעורה  
צבע שעורה הינו קריטריון בקניה של שעורה ליצור בירה. שינוי צבע נחשב כקלקול בקטריאלי. בנוסף, צבע הינו קריטריון איכות לטעמו של הלקוח. מצ"ב מאמר המתאר אנליזה צבע של שעורה באחסון.

מכשירי מדידה | גלאי מתכות | מכשיר דבק חם | גלאי גזים | אריזה ואקום אוגר נתונים | אוגרי נתונים | אוגר נתונים לטמפרטורה | אוגר נתונים לחות | אגירת נתונים  
נתקלתי במאמר המקשר בין מדדים שונים של בקרת איכות ליצור נקניניקים מותססים.
http://www.wedlinydomowe.com/sausage-types/fermented-sausage
המאמר מביא את תפיסת ה Hurdle Technology: לא רק מדד אחד משפיע על איכות המוצר הסופי.
המכשירים שאנו מספקים , מאפשרים למדוד את כל המדדים בתהליך המצוינים באתר.
המכשירים קבועים וניידים , כולל אגירת נתונים של המדדים לאורך זמן והתראות על חריגות:
פעילות מים
מהירות אויר החדר
לחות יחסית באויר החדר
טמפרטורה
אחוז דו תחמוצת הפחמן בחלקים למליון

Article written by Dr. Anthony Fontana   
מאמר שנכתב על ידי ד"ר אנטוני פונטנה בנושא "פתוח ואיכות מוצר" תרופות
PFQ - Pharmaceutical Formulation & Quality Magazine

חדשות המחלקה הראשונה NFC  
10% מכלל התרופות בעולם הינן מזויפות - מיוצרות ללא פיקוח ובתנאים לא נאותים על-ידי גורמים פרטיים, תוך שימוש בשמות מותגים המשווקים אותן תרופות, כלומר, הרכב התרופות המזויפות אינו ההרכב של התרופה המקורית. נתונים אלה ונוספים עולים לקראת תערוכות ישראכם ואנליזה 2007.

Сбор хранения и систематизация   
Многофункциональный мультилогер (ДАКТОЛ) предназначен для сбора и систематизации различных данных с целью отслеживания соблюдения технологий и расходов материалов энергии людского труда и времени,что в конце концов положительно отражается на качестве продукции и производительности, позволяет в полной мере овладеть ресурсосберегающими технологиями

מגלה מתכות לתעשייה - ידע בסיסי מצגת פאור פוינט  
מידע שהועבר בהרצאה של מר פיל בראון מ FORTRESS TECHNOLOGY בים העיון שערכה מילודע בחודש מאי 2006. נמצא בפורמט PDF תחת חדשות אריזה באתר שלנו.

תכנה אגירת נתונים DataSuite Fourtec עדכונים   
מעת לעת מעדכנים את גרסאות התכנה והחומרה של FOURTEC. אזי:
לעבודה תקינה, צריך לעדכן את הגרסאות בצורה הבאה:

פעילות מים כנגד לחות בתמרים   
מאמר שנכתב בשנת 2002 ודן ביחס בין לחות לפעילות מים בתמרים

קראו את מה שכתבו עלינו ב Processingtalk   

תכנה TERMO 2003  
תכנה זו תשמש את אלה שרוכשים מאיתנו אוגרי נתונים thermochrons
אזהרה: ללקוחות קיימים נא לודא איתנו קודם התקנה התאמת רישוי של התכנה. ללקוחות מתענינים, ניתן לצפות בגרסת DEMO בהורדה של התכנה.

TMI - TERMO ON LINE תכנה וחמרה   
תכנה זו תשמש את אלה שרוכשים מאיתנו כרטיס אוגר נתונים TMI - TERMO ON LINE
אזהרה: ללקוחות קיימים נא לודא איתנו קודם התקנה התאמת רישוי של התכנה. ללקוחות מתענינים, ניתן לצפות בגרסת DEMO בהורדה של התכנה.

אקרילאמיד- במה אנחנו יכולים להועיל?   
מצורף קישור לאתר FOOD AND FEED SAFETY.
מופיעים בו שני קבצי PDF עם הערות מקיפות על משימות להפחתת אקרילאמיד במוצרי מזון.
אוגרי נתונים לטמפרטורה שאנו מספקים- יכולים לעזור בחלק מהמשימות המוצעות

מחולל איזותרמות מ DECAGON  
מחולל האיזותרמות בונה במהירות עקומות איזותרמה מפורטות של ספיחה ושחרור נוזלים. המחולל מאפשר להכיר בצורה מפורטת תכונות של מוצרים.
פתח לקרוא את ניתוח התוצאות בעברית

נסיון ראשון במחולל איזותרמות AQUASORP במכללה להנדסה אורט בראודה כרמיאל  
מצ"ב פרוט נסיון ראשון, שביצענו במכשיר AQUASORP עם אבקת עגבניות מיובשת של חברת צ'אם מוצרי מזון בע"מ עם טכנולוג המפעל איתי דנה.
הנסיון בוצע במכללה להנדסה אורט בראודה, באדיבות ועזרת מנהלת המעבדות ליאורה מינדלי והלבורנטיות של המחלקה להוראה , שרית א. ואריאלה כץ .
מכשיר AQUASORP מתאר איזותרמות למוצרים. (להרחבה על תאור המכשיר, עיין באתר אינטרנט שלנו www.tmi-barak.co.il)
מצ"ב תמצית הנסיון.
רקע: שיטת בדיקה עכשווית לקביעת גמר יבוש, בדיקת "קרל פישר".
מטרת הנסיון: לקבוע מדד של "פעילות מים", לקביעת גמר יבוש לאבקת עגבניות.
עילות נוספות:
1.הלקוח הרוכש את האבקה ממפעל צ'אם, דורש רטיבות מקסימלית של 4% במוצר הסופי. המוצר המתקבל, בד"כ יבש מהנדרש.
2. הבדיקה העכשוית דורשות מיומנות גבוהה של הבודק, עלות חומרים יקרה למבחן, זמן בדיקה ארוך.
3. נסיון ליישם את הבדיקה ברצפת הייצור של המפעל ולא במעבדה.
תנאי הנסיון:
מוצר: אבקת עגבניות מיובשת ומוכנה לשווק ברטיבות 3.6% ארוזה בשקי למינט אלומיניום.
טמפרטורת מכשיר : 20 מעלות צלסיוס
קצב ספיקת אויר: 300 מ"ל \ דקה
פעילות מים מינימלית נבדקת: 0.1
פעילות מים מקסימלית נבדקת : 0.85
זמן פעולת מכשיר לקבלת איזותרמה: 12 שעות
תאור הנסיון:
הנסיון החלה עם מוצר מוכן לשווק ברטיבות 3.6% ופעילות מים 0.23 (נמדדה על ידי מכשיר AQUASORP עם תחילת הנסיון). בוצע יבוש הדוגמה ולאחר מכן הרטבה של הדוגמה.
משך היבוש הדוגמא איבדה 0.07% ממשקלה - כתוצאה משינוי ברטיבות.
פעילות המים ירדה מ 0.23 ל 0.096 שינוי של 41.7%
בהרטבה עד אחוז רטיבות של 4%:
תוספת משקל של 0.56%
פעילות המים עלתה מ 0.096 ל 0.32 שינוי של 70%
בהסתכלות על המשך הרטבה מ 3.6% עד אחוז הרטיבות הרצוי של 4% :
פעילות המים עלתה מ 0.23 (התחלת הנסיון) ל 0.32 (אחוז רטיבות 4%) שינוי של 28%
מסקנה: בתחום הרטיבות של המוצר אבקת עגבניות, 4% רטיבות, המדידה העדיפה כמדד ליבוש אבקת העגבניות שנבדקה היא פעילות מים, המראה את השינוי בצורה מדויקת ומשמעותית.
המשך ניסוי: יבוצע ניסוי חוזר עם עקומה נוספת של יבוש וספיחה.
יבוצע נסוי עם אבקות מאצוות ייצור נוספות.
נשמח לבצע איתכם בדיקת יישום של מדד פעילות מים למוצר שלכם.

טי.אמ.איי. ברק בע"מ   מיכשור מדידה טכנולוגי   הראב"ע 10 רמת גן   ת.ד. 7631   מיקוד 52176   טלפון: 6782298 03   Barak@tmi-barak.co.il