|
מה חדש
|
 |
שימור שיחזור בקרה מוזיאון מצדה 
מוזאונים בישראל רכשו אוגרי נתונים של פורטק - מוצר כחול לבן- לבקרת לחות וטמפרטורה של מוצגים יקרי ערך לאומה
אחד האתרים שעבורו נרכשו אוגרי נתונים ללחות וטמפרטורה הוא מוזיאון ע"ש יגאל ידין במצדה.
התמונה והקישור לקוחים מאתר האינטרנט של מוזיאון מצדה שהוא פארק לאומי מהגנים הלאומיים של ישראל
|
ימי עיון בנושא פעילות מים /לחות יחסית/בניית איזותרמות 
בתאריכים 10-14 דצמבר ישהו בישראל שני נציגים של חברת DECAGON DEVICES www.aqualab.com
אנו עורכים מפגש ב 10 לדצמבר בטכניון במחלקה לביוטכנולוגיה והנדסת מזון בשעה 14.00.
אנו עורכים מפגש ב 11 לדצמבר באורט בראודה במחלקה לביוטכנולוגיה בשעה 10.00.
אנו עורכים מפגש ב 13 לדצמבר באוניברסיטת ירושלים הפקולטה למזון ברחובות בשעה 17.00.
לפונים אלינו דרך האתר נשלח הזמנות.
|
חידושים בבדיקת אטימות אריזות 
בתהליך אריזה לא תקין ייוצרו אריזות פתוחות. פחת במוצרים בגלל אריזות לא אטומות , עולה ממון רב.
מטרת הבדיקה לאטימות האריזה, לודא כי אריזות המגיעות ללקוח הסופי יהיו סגורות ואטומות.
אטימות האריזה חשובה כמדד לאסטטיות, מדד לשלמות המוצר, מדד לאורך חיי המדף של
המוצר, מדד לאיכות כוללת של היצרן.
|
הוראות דקגון לשימוש במדד פעילות מים 
Decagon has produced some short videos that can be found on YouTube:
The AquaLab Channel - http://www.youtube.com/user/TheAquaLab
WIth Compliments,
Barak Zeichner
TMI Barak Ltd.
Haraba 10 Ramat Gan 52285
mail:[email protected]
Tel:+97236782298
mobile:+972528372597
skype:BarakZeichner
For more information on our activities visit:
www.tmi-barak.co.il
|
מאפה מדע וטכנולוגיה 
השפעה של תחליפי שומן וסוכרים על פעילות מים ידועה כגורם משמעותי בקיצור חיי מדף של מוצרי מאפה. תקציר על נושא זה מתוך ספר
Bakery Products: Science and Technology
Published Online: 30 Nov 2007
Editor(s): Y. H. Hui
Print ISBN: 9780813801872 Online ISBN: 9780470277553
Copyright © 2006 by Blackwell Publishing
|
פעילות מים 
מצגת בנושא פעילות מים שהוצגה על ידינו ביום עיון במילודע בשנת 2004 .
נשמח לקבל במייל הערות והארות.
|
בדיקות צבע 
קישור למאמר מתוך עיתון Spectroscopy Europe העוסק בטכניקה לקביעת איכות של משקה ליקר דובדבנים באמצעות מדידת צבע.
|
שינויי צבע באיחסון שעורה 
צבע שעורה הינו קריטריון בקניה של שעורה ליצור בירה. שינוי צבע נחשב כקלקול בקטריאלי. בנוסף, צבע הינו קריטריון איכות לטעמו של הלקוח. מצ"ב מאמר המתאר אנליזה צבע של שעורה באחסון.
|
חדשות המחלקה הראשונה NFC 
10% מכלל התרופות בעולם הינן מזויפות - מיוצרות ללא פיקוח ובתנאים לא נאותים על-ידי גורמים פרטיים, תוך שימוש בשמות מותגים המשווקים אותן תרופות, כלומר, הרכב התרופות המזויפות אינו ההרכב של התרופה המקורית. נתונים אלה ונוספים עולים לקראת תערוכות ישראכם ואנליזה 2007.
|
Сбор хранения и систематизация 
Многофункциональный мультилогер (ДАКТОЛ) предназначен для сбора и систематизации различных данных с целью отслеживания соблюдения технологий и расходов материалов энергии людского труда и времени,что в конце концов положительно отражается на качестве продукции и производительности, позволяет в полной мере овладеть ресурсосберегающими технологиями
|
תכנה TERMO 2003 
תכנה זו תשמש את אלה שרוכשים מאיתנו אוגרי נתונים thermochrons
אזהרה: ללקוחות קיימים נא לודא איתנו קודם התקנה התאמת רישוי של התכנה.
ללקוחות מתענינים, ניתן לצפות בגרסת DEMO בהורדה של התכנה.
|
TMI - TERMO ON LINE תכנה וחמרה 
תכנה זו תשמש את אלה שרוכשים מאיתנו כרטיס אוגר נתונים TMI - TERMO ON LINE
אזהרה: ללקוחות קיימים נא לודא איתנו קודם התקנה התאמת רישוי של התכנה.
ללקוחות מתענינים, ניתן לצפות בגרסת DEMO בהורדה של התכנה.
|
אקרילאמיד- במה אנחנו יכולים להועיל? 
מצורף קישור לאתר FOOD AND FEED SAFETY.
מופיעים בו שני קבצי PDF עם הערות מקיפות על משימות להפחתת אקרילאמיד במוצרי מזון. אוגרי נתונים לטמפרטורה שאנו מספקים- יכולים לעזור בחלק מהמשימות המוצעות
|
מחולל איזותרמות מ DECAGON 
מחולל האיזותרמות בונה במהירות עקומות איזותרמה מפורטות של ספיחה ושחרור נוזלים. המחולל מאפשר להכיר בצורה מפורטת תכונות של מוצרים.
פתח לקרוא את ניתוח התוצאות בעברית
|
נסיון ראשון במחולל איזותרמות AQUASORP במכללה להנדסה אורט בראודה כרמיאל 
מצ"ב פרוט נסיון ראשון, שביצענו במכשיר AQUASORP עם אבקת עגבניות מיובשת של חברת צ'אם מוצרי מזון בע"מ
עם טכנולוג המפעל איתי דנה.
הנסיון בוצע במכללה להנדסה אורט בראודה, באדיבות ועזרת מנהלת המעבדות ליאורה מינדלי והלבורנטיות של המחלקה להוראה ,
שרית א. ואריאלה כץ .
מכשיר AQUASORP מתאר איזותרמות למוצרים. (להרחבה על תאור המכשיר, עיין באתר אינטרנט שלנו www.tmi-barak.co.il)
מצ"ב תמצית הנסיון.
רקע: שיטת בדיקה עכשווית לקביעת גמר יבוש, בדיקת "קרל פישר".
מטרת הנסיון: לקבוע מדד של "פעילות מים", לקביעת גמר יבוש לאבקת עגבניות.
עילות נוספות:
1.הלקוח הרוכש את האבקה ממפעל צ'אם, דורש רטיבות מקסימלית של 4% במוצר הסופי. המוצר המתקבל, בד"כ יבש מהנדרש.
2. הבדיקה העכשוית דורשות מיומנות גבוהה של הבודק, עלות חומרים יקרה למבחן, זמן בדיקה ארוך.
3. נסיון ליישם את הבדיקה ברצפת הייצור של המפעל ולא במעבדה.
תנאי הנסיון:
מוצר: אבקת עגבניות מיובשת ומוכנה לשווק ברטיבות 3.6% ארוזה בשקי למינט אלומיניום.
טמפרטורת מכשיר : 20 מעלות צלסיוס
קצב ספיקת אויר: 300 מ"ל \ דקה
פעילות מים מינימלית נבדקת: 0.1
פעילות מים מקסימלית נבדקת : 0.85
זמן פעולת מכשיר לקבלת איזותרמה: 12 שעות
תאור הנסיון:
הנסיון החלה עם מוצר מוכן לשווק ברטיבות 3.6% ופעילות מים 0.23 (נמדדה על ידי מכשיר AQUASORP עם תחילת הנסיון).
בוצע יבוש הדוגמה ולאחר מכן הרטבה של הדוגמה.
משך היבוש הדוגמא איבדה 0.07% ממשקלה - כתוצאה משינוי ברטיבות.
פעילות המים ירדה מ 0.23 ל 0.096 שינוי של 41.7%
בהרטבה עד אחוז רטיבות של 4%:
תוספת משקל של 0.56%
פעילות המים עלתה מ 0.096 ל 0.32 שינוי של 70%
בהסתכלות על המשך הרטבה מ 3.6% עד אחוז הרטיבות הרצוי של 4% :
פעילות המים עלתה מ 0.23 (התחלת הנסיון) ל 0.32 (אחוז רטיבות 4%) שינוי של 28%
מסקנה: בתחום הרטיבות של המוצר אבקת עגבניות, 4% רטיבות,
המדידה העדיפה כמדד ליבוש אבקת העגבניות שנבדקה היא פעילות מים, המראה את השינוי בצורה מדויקת ומשמעותית.
המשך ניסוי: יבוצע ניסוי חוזר עם עקומה נוספת של יבוש וספיחה.
יבוצע נסוי עם אבקות מאצוות ייצור נוספות.
נשמח לבצע איתכם בדיקת יישום של מדד פעילות מים למוצר שלכם.
|
|
|